Rit verlagen 2020


Zondag 1 maart 2020
De A-rit vandaag is goed verlopen.
6 deelnemers : Sebastian, Benoit, Geert, Stefaan, Thomas Demeyere en Filip Van Gele
66,25 km
26,2 km gemiddeld

Verslagje:
6 A-rijders meldden zich present voor de openingsrit van het seizoen; stevig ingepakt, de recente stormen in het achterhoofd. Het bleek echter voor niets nodig want het werd een, jawel, droge en zonnige rit. Wel véél wind, maar dat betekent ook dat er stroken waren waar het zàlig bollen was. Er werden meerdere persoonlijke records gebroken op de Lange Munte vandaag door de sterke meewind. Een mooie ouverture en hopelijk komen er binnenkort wat meer beren uit hun winterslaap!
Foto's 01/03/2020


Ritverslag van B-groep op zondag 1 maart 2020.
Vandaag de eerste rit van het nieuwe wielerseizoen. We hadden er reeds lang naar uitgekeken om op zondagvoormiddag terug op ons koersfiets te kruipen. De winter was inderdaad lang, somber, nat en daarbovenop kregen we de laatste weken er nog enkele stormen bovenop. Getrouw aan de goede richtlijnen van onze sportarts Jeroen, koos Eddy voor een vlakke en rustige rit naar Waarschoot. Maar wanneer ik deze morgen wakker werd zonk de moed mij in de schoenen. Ik hoorde de regen tegen de ruiten tikken en dacht “ het wordt weer een rotdag en een slecht begin van het nieuwe wielerseizoen”. Maar om 8.45u stopte het met regenen en kroop ik toch op de fiets. Op de parking was mijn verbazing groot, ik had namelijk niet zoveel enthousiaste deelnemers verwacht. Voor de B groep waren wij met 9 en bij de A groep met 6 en dan moeten wij nog onze chauffeur Roger bijtellen. Volle goede moed vertrokken wij en hoopten dat de weergoden ons goedgezind zouden zijn. En inderdaad het bleef de ganse voormiddag droog. Daarbovenop blies de wind tot in Waarschoot in ons voordeel. De terugweg hadden we minder geluk. Vooral langs de Brugse Vaart en het Schipdonkkanaal moesten we de hevige kopwind trotseren. Het tempo werd verlaagd en iedereen kwam moe maar niet uitgeput terug op de parking. De rit van 53 km werd succesvol gereden door Eddy, Chantal, Wim L., Geert L., Romain, Jeremie, Miet, Filip, en chauffeur Roger.
Tot volgende week
ArnoldZondag 8 maart 2020
Ritverslag van de B- groep op zondag 8 maart 2020.
Vandaag de tweede rit van dit seizoen. En op deze vrouwendag meldden zich 3 vrouwen. Chantal, Miet en Nele. Natuurlijk konden de mannen niet onderdoen. Eddy, Geert L, Luc, Lieven, Jeremy, Bert, Frans, Rik, Marc, Johan, en ikzelf. Samen met onze bereidwillige chauffeur Laurent trokken we op weg. Dat dachten we toch, want Laurent was in al zijn enthousiasme de A- groep gevolgd. Hij zag nogal vlug zijn vergissing in en aan het St Antoniuskapelletje waren we terug compleet.
Voor de rit van vandaag had ik onze klassieke startersrit nog eens uit de doos gehaald. Het werd dan ook een ritje rond Deinze, waarbij ik getracht heb om zoveel mogelijk deelgemeenten van Deinze aan te snijden, maar sedert de nieuwe fusie is ons niet gelukt om ze allemaal aan te doen. Ik had ook beloofd om de regensluizen dicht te houden, hetgeen wonderwel weer gelukt is. Als compensatie kregen wel veel wind. Met forse tred reden we de eerste brug van de dag op in de Broekstraat. En met de wind op kop trapten we onmiddellijk op onze adem en het tempo werd dan ook verlaagd. De eerste helft van de rit hadden we tegenwind, en dit was voor velen ook welgekomen, wetende dat het 2de deel de wind in ons voordeel zou blazen. Maar het stukje langs het kanaal tussen Meigem en Deinze kregen we serieuze kopwind. Het werd stil in de groep en waren dan ook blij dat we na de Kromme brug terug rugwind kregen. Na juist 50 km bereikten we, met dank aan de kopmannen, de parking.
Tot volgende week.
Arnold

Onze sponsors


Delaware
Focus Finance
d'Ouwe Hoeve - Kroeg Brasserie Restaurant
Stephan Belgium - Food Processing Machinery
Wijnen Lambrecht
Versele Laga
VDK Spaarbank
T&B
Doltcini
Immo Derycke
Van den Bossche Steven
Dhuyvetter Patrick
Van houtven NV
Het verzet

Contacteer ons!


Wil je graag meerijden maar wil je meer eerst te weten komen, stuur ons een emailtje!

bestuur@deleievrienden.be