Oordegem?

Oordegem? Of hoorde gij hem niet? 

Wie allergisch is aan flauwe woordspelingen stop hier beter met lezen want de titel is niet de laatste in dit verslag ;-).

Rit 3 ligt achter ons. Een vlakke rit van 75km richting Oordegem langs Melsen, Oosterzele, Wetteren en Melle in sombere maar nagenoeg droge omstandigheden. De roodwitte brigade telde opnieuw 12 renners. Wat vorige jaren eerder uitzonderlijk was, lijkt in de eerste ritten van dit seizoen stilaan de norm te worden. Thomas B, Edward L. en Nick  werden ingeruild voor Frederik V. en Jonas R. en Olaf B.  Verder geen wijzigingen in de selectie van Leievrienden A!

Ook deze rit kende zijn pechvogel. Yann reed op een een dalende kasseistrook in Munte letterlijk stuurloos rond en reed ook nog eens lek in het laatste kwart van de rit.

Die dalende kasseistrook was trouwens een dingetje. De mannen die over de nodige stuurmanskunsten beschikken reden naar beneden in het gootje, voor anderen was het een geklungel van jewelste waardoor de groep uit elkaar viel op een strook van nauwelijks 150m.

Ook het metalen bruggetje aan de werken boven aan de kasseiklim in Melsen bracht Geert even uit evenwicht maar dat werd goed gecorri-Geerd.

We sloten de rit af met een gemiddelde van net geen 30km/u. Kudo’s to “Kopwerken Roels & Vandemeulebroecke” die hier een grote bijdrage in hadden.

Een drankje achteraf in de pastorie moest de spierpijn verzachten waarna elk de laatste kilomter(s) huiswaarts maakte.

We sluiten af met een weetje gehoord op radio Leievrienden:  De nieuwe wet op lachgas, zou de verkoop van luchtpatronen voor fietsbanden verbieden. WAAR of ONWAAR?