Over ons

1951

foto

In februari 1951 werd de club gesticht onder de naam: supportersclub ‘De Leievrienden’ als steun voor de plaatselijke wielrenner Piet Van der Plaetsen. Piet Van der Plaetsen oogste vooral succes bij de liefhebberscategorie en op de piste. Hij werd beroepsrenner in 1958 bij de toenmalige formatie ‘Groene Leeuw’, bij wie hij zijn wielercarrière vroegtijdig eindigde door een zware val in 1959.

1952

foto

De eerste wielerwedstrijd op de weg werd in 1952 georganiseerd door het toenmalige bestuur, de laatste in 1968. Ondertussen was de naam van club veranderd in Wielerclub “De Leievrienden Deurle”.

1968

foto

In 1968 werd gestart met de inrichting van de eerste fietstochten voor gewone fietsen op zondagvoormiddag. Deze fietstochten, nu onder de naam recreanten, worden nog steeds ingericht op vast gestelde data en vertrekken nog steeds om 9:00 op de parking in Deurle dorp voor een tocht van 35km in de wijde omgeving.

1970

foto

In 1970 werd er toch nog een poging gedaan om voor wielrenners iets te organiseren en werden er veldritten georganiseerd tot in 1983, steeds in de Broekstraat en omgeving. Hebben nog deelgenomen aan deze veldritten: Bert Vermeire – Norbert Dedecker – Eric Vanderaerden.

1980

foto

De gezinsuitstappen, die georganiseerd werden in de jaren ’80 en ‘90 waren een groot succes. Deze daguitstappen voor fietsers vertrokken soms in Deurle, voor andere tochten vertrokken we met bussen en fietsen op een vrachtwagen naar verdere streken, zelfs tot in Nederland en Frankrijk.

1990

foto

In de eerste helft van de jaren 90 werd er op het dorp een Parochianenkoers georganiseerd. Door de herinrichting van Deurle Dorp geeft de club om veiligheidsredenen jammer genoeg deze activiteit moeten stopzetten

2001

foto

In 2001 werd de 50-jarige verjaardag van de club gevierd met het inrijden van een vaste fietsroute, “omloop der Leieboorden” en een feest met verschillende personaliteiten op de boomgaard op Deurle dorp.

2003

foto

Overlijden van de voorzitter Robert Claeys. Robert wordt opgevolgd door Geert Van den Heede als voorzitter.

2005

Oprichting van de groep 25-50, die de iets sportievere fietsliefhebbers aanspreekt. Deze groep, die nu cyclo’s genoemd wordt is ondertussen uitgegroeid tot een groep die van maart tot eind oktober, opbouwend naar snelheid en afstand, zowel vlakke en heuvelachtige parkoers rijden. Vanaf 2016 wordt deze cyclo-groep verdeeld in een A en B-groep.

2007

foto

Eerste wieleruitrustingen van de groep 25-50

2011

Wielerclub “De Leievrienden” wordt een VZW

2012

foto

Voorstelling nieuwe wieleruitrustingen Cyclo’s met als sponsor “Drukkerij Leieland”

2014

Wielerclub “De Leievrienden” sluit zich aan bij Cycling Vlaanderen

2015

Start van de midweekritten: deze ritten zijn bedoeld als initiatie fietstochten

2016

In 2016 werd de eerste “even weg van Deurle” georganiseerd. Dit zijn fietstochten buiten de wijde omgeving van Deurle, m.a.w. fietsen worden op de auto geladen en men rijdt naar een vooraf bepaalde plaats in de Vlaamse provincies, op een max. een uur rijden van Deurle. Daar wordt een rit gereden van 35 à 40km.

2017

foto

Persvoorstelling nieuwe wieleruitrustingen Cyclo’s A&B groep met als hoofdsponsors “Wijnen Lambrecht” en “Stephan machinery”

2018

foto

Receptie ter gelegenheid van het 50 jaar bestaan van de recreatieve fietstochten. Ter gelegenheid van deze verjaardag werd er een bier gebrouwen met als naam “ROBERKE” vernoemd naar de oud voorzitter Robert Claeys.

2022

foto

Presentatie van de nieuwe wieleruitrustingen Cyclo’s A&B groep met als hoofdsponsors” John Saey.